Vein on meie veri
Gruusia on maailma vanim veinivalmistamise piirkond. Lõuna-Kaukaasia viljakad orud on usutavasti esimesed kohad, kus alustati veiniviinamarjade kasvatamist juba üle 8000 aasta tagasi. See teadmine pani ameerika sommeljee Jeremy Quinni võtma ette rännaku riiki, kus veinivalmistamisest on saanud kultus, ning mis on olnud Gruusia majanduse üks alustalasid juba sajandeid.
Külastame koos filmitegijatega erinevaid kodusid, kus veini tehakse – seda tavaliselt suurtes veinikääritamise anumates, mida tuntakse kuevridena. Vein ja selle valmistamine on Gruusias religioon, mida ei suutnud lammutada isegi Nõukogude okupatsioon. Veini on Gruusias kõikjal, nii arhitektuuris, luules, rahvaluules kui ka muinasjuttudes. Ometigi seisavad ka grusiinid sarnaselt kogu maailmaga 21. sajandi lävel ja küsivad õigustatult, kas neil jätkub jaksu traditsioone järgida veel järgmised tuhat aastat?
Filmi juhatab sisse Andre Peremees