Sake sünd
Kuigi jaapani toidu- ja joogikultuur on aasta-aastalt saanud omasemaks ka Eesti rahvale, on siiski kõik Jaapanit puudutav meile võõras ja eksootiline. Eksootiliseks saab kindlasti pidada ka jaapanlaste rahvusjooki saket, teraviljast kääritatud alkohoolset jooki, mille valmistamise juured ulatuvad otsapidi 2.–3. sajandisse. Ammustel aegadel valmistasid küla tarbeks saket Shinto templite mungad.
Pärast pikka protsessi sai dokumentalist Erik Shirai loa asuda elama Yoshida pruulikotta, et filmida maailma paremaks sakeks kutsutud joogi sündi ja valmistamise meetodeid, mida on põlvest põlve edasi antud juba ligikaudu 2000 aastat. Kuigi tänapäeval tegutseb Jaapanis tuhandeid sakekodasid (kura’sid), on antud dokumentaalfilmis vaatluse all olev 145 aasta vanune Yoshida pruulikoda üks erilisemaid, kus töötavad oma ala parimad ning kust tuleb maailma parim sake.
Filmi juhatab sisse Taimi Paves